tiistai 16. syyskuuta 2014

"Onneksi on kesävaatteet mukana"

Aamukoomaa

Tänään on ollut vaihteleva päivä. Aamulla heräilin pitkin aamua mutta tapani mukaan yritin nukkua mahdollisimman pitkään. Joskus ei vaan voi nousta ennen kuin on pakko. Mutta kun katsoin kännykän kelloa niin yllätyin paljon, koska se näytti vasta 8:13! Minna tosin muistutti jälleen tunnin aikaerosta ja totesin että kyllä elimistö siis teki ihan oikein herätessään sillä Suomessa kello oli tunnin myöhempi. Mut oli silti sellain fiilis että pitääkö nyt jo nousta, mitä ihmettä sitä tekisi? Koomattiin sängyssä Minnan ja Annen (harkkatovereitteni) kanssa jonkin aikaa kunnes aateltiin mennä aamupalalle yläkertaan. Meillä on täällä siis sellainen systeemi että pitää mennä majoitusrakennuksen ulko-ovesta pihalle ja viereisestä ulko-ovesta sisälle jotta pääsee yläkertaan missä meidän keittiö on. Ja koko ajan pitää avata ja sulkea ovia avaimilla. :D Tää rakennus on aika uusi, jotain vajaa 10 vuotta vanha. Kuitenkin tuossa majoitusosassa on vähän suomalainen mökki-fiilis. :) Nukumme yhdessä huoneessa jossa on kolme sänkyä ja pari kaappia, mutta ainakin parina päivänä se tila on riittänyt ihan hyvin.

Yllättävä vieras ja kirkkoon tutustumista

A slug! Etana!
Aamupalalla olimme sosiaalisuuden perikuvia, eli jokainen datasi oman koneensa kanssa ja söi aamupalaa hiljakseen aamukoomassa. Yhtäkkiä meitä tervehdittiin ja eräs mies tuli sisälle ja teki sinunkaupat kanssamme. Hän alkoi puhumaan että me olimme kaiketi ne suomalaiset tytöt joista oli puhuttu ja selitti että hän voi esitellä kirkkoa ja paikkoja jos haluamme ennen kuin hän menee töihin. Oli pakko kysyä että "Um, excuse me, but I just have to ask: who are you..?" Sitten hän pahoitteli ettei ollut tajunnut sanoa sen tarkemmin itsestään koska oli luullut ohjaajamme kertoneen hänen tulevan moikkaamaan meitä. Hän työskentelee kirkolla ja on vastuussa radio-ohjelmista, joita täältä lähetetään SANSAn (Sanansaattajat-niminen kirkon lähetysjärjestö) kautta. Kuten muutkin tapaamamme ihmiset, hän vaikutti mukavalta. :) Hän näytti meille työhuoneensa ja soman semipienen studion, jossa radio-ohjelmat nauhoitetaan ja lähetetään. Mekin saatamme päästä radioon haastateltaviksi! Tämän jälkeen siirryimme kirkkoon, jonka kirkkosaliin mie ihastuin heti. Heillä on messu joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai, joten mekin pääsemme toivottavasti näkemään kolme messua. Ne kestävät kuulemma saarnasta riippuen 45-60 min. Mieleeni tuli eräät ystävät jotka ovat Afrikassa harjoittelussa ja heidän mahdolliset messukokemuksensa, sillä olen kuullut että siellä messut voivat kestää kolmekin tuntia.

"Onneksi on kesävaatteet mukana"

Esittelykierroksen jälkeen palasimme keittiönpöydän ääreen. Ihastelimme myös säätä, joka oli ollut aika sateinen koko aamun ja heräsimme muun muassa siihen että ulkona satoi kaatamalla. Minnan kommentti tilanteeseen: "Onneksi on kesävaatteet mukana". :D Mie olen ainoa meidän porukasta, jolla on saappaat mukana ja eilen kun aurinko vielä paistoi niin niitä ei aateltu tarvittavan, mutta tänään niistä taisi tulla yhteistä omaisuutta. Ainakin siihen asti jos/kun Minna ja Anne ostavat saappaat. Kuulimme vierailleelta mieheltä myös tulvista, joita kuulemma on noin viiden kilsan päässä Kutinasta, mutta meidät eilen hakenut mies (Diego) sanoi ettei Kutinassa (kaupungissa jossa olemme) ole ollut niiden kanssa ongelmia joten meidän (ja läheistemme) ei tarvitse olla huolissaan. :)

Kiertelyä, oleilua ja kahvittelua brasilialaisten kanssa

Päivemmällä saimme purettua tavarat ja lähdimme kävelemään keskustaa kohti samalla katsellen maisemia. Kävimme myös pankkiautomaatilla ja vaikka sen käyttö olikin yksinkertaista ja helppoa, katsoivat pari paikallista siltikin meidän häsellystä. :D Automaatista saa suoraan nostettua kunia (paikallista valuuttaa) eikä tarvitse ajatella sen enempää mitään vaihtoprosesseja.

Main square - Pääaukio
Jossain välissä alkoi sataa ja pakenimme kirjastoon. Se oli sellainen mukavan kokoinen ja kiva paikka. Saa nähdä käymmekö siellä harjoittelun aikana uudestaan. Kirjastosta jatkoimme main squarelle eli pääaukiolle, josta menimme kauppaan ostamaan lisää ruokaa ja tarvikkeita. Anne tilasi myös leivän tiskiltä käyttäen vain käsikieltä. Edistystä siis kommunikoinnissa tapahtuu. :)

Kotona söimme pizzat ja Minna haastoi miuta kokeilemaan pizzaa hunajan kanssa. Uskokaa tai älkää, se ei ollut niin kummallisen makuistakaan edes. :D

Pizzaa ja hunajaa :p
Tämän jälkeen luimme hetken ennen kuin otimme vahingossa kaikki ainakin tunnin päikkärit. Heräsimme puoli kahdeksalta jolloin alkoi olla jo hämärämpää. Odotimme puolta yhdeksää koska silloin Diego oli ehdottanut että menisimme hänen ja hänen brasilialaisten ystäviensä kanssa kahville. Pohdimme kroatialaista aikakäsitystä yhdistettynä brasilialaiseen, mutta pakko sanoa että yllätyimme miehen tarkkuudesta. Kello oli täsmälleen 20.30 kun hän laittoi viestiä että hän on kirkon portin edessä. Täällä ollaan täsmällisiä! Menimme siis erääseen kahvila-baariin missä brasilialaiset esittelivät itsensä ja istuimme juttelemaan heidän kanssaan. Juteltiin muun muassa asioista joista he pitävät Suomessa (ja sen myötä miulle tuli ikävä piimää...), mitä he tekevät ja sen sellaista. :) Otimme kaakaot ja jonkin ajan kuluttua Diego ehdotti että hän voi viedä meidät kotiin koska he olivat syöneet viimeksi lounaalla ja heillä oli ollut treenejä koko päivän. Kiitimme heitä seurasta, olihan se mahtavaa että he pitkän päivän jälkeen jaksoivat olla vielä meidän kanssamme. Diegogin on ihan mahtava kun hän on esitellyt meille paikkoja ja on niin ystävällinen. Toivottavasti näemme heitä uudestaan. Tai itse asiassa, ehkä jopa huomenna sillä menemme mahdollisesti lounaalle yhdessä ja tämän jälkeen heidän tanssistudiollensa katsomaan millainen paikka se on. :)

Kotiin tultuamme tulimme vielä syömään iltapalaa. Tai Minna söi ja datasimme samalla. Kysyin että mitä musiikkia laitetaan soimaan ja valinta oli kaikilla kolmella helppo: kls. <3 Juttelimme kyseisestä bändistä ja sen biiseistä datauksen yhteydessä. Lopulta menimme nukkumaan yksi kerrallaan. Huomenna sitten taas lisää.

Ps. Anteeksi että tuli näin pitkä postaus! Pisteet sulle jos jaksoit lukea loppuun asti. Tekstin pituus vaan ehkä kertoo että vaikka välillä jännittääkin vielä niin ehkä sitä alkaa pikkuhiljaa tottumaan täällä oloonkin. :)

kls - Tanssi (Ystävää lainaten tää biisi sopii jotenkin tosi hyvin elämäntilanteeseen tällä hetkellä muun muassa harjoittelun vuoksi.)
kls - Aurinko nousee (<3)

2 kommenttia:

  1. Luin kokonaan ja luin möys ääneen tytölle, joka arvosti asiaa niin paljon et pissas mun sängylle :D

    VastaaPoista
  2. Haha :D Mihinköhän se oli vastine?

    VastaaPoista