keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Viikko täynnä tekemistä

Viikko 41 pähkinänkuoressa

Viikko kului nopeasti monenlaisen tekemisen kanssa. Suurin osa hommista liittyi lauantaina saapuvaan Toholammin seurakunnan nuorten ryhmään, jotka saapuivat auttamaan muun muassa kirkkosalin ja toisen salin maalaamisessa. Heidän tuloaan varten laitettiin sängyt kuntoon, siivota paikat vierailua varten ja ostaa tarvikkeita talkoohommia varten. Jälkimmäinen osa tehtiin Nenon kanssa. Myös Taijan vanhemmat tulivat viikoksi lomailemaan, mikä oli mukavaa vaihtelua. Suomalaisia siis riitti reilun viikon verran.

Perusviikkotoiminta

Tiistaina oli tuttuun tapaan viikkokous Elinan, Taijan ja Dindon (M18-ryhmän jäsen, joka auttaa kirkolla) kanssa. Keskiviikkona oli aikuisten raamis, mutta tällä kertaa emme osallistuneet siihen koska veimme erään ystävämme käymään lääkärissä Zagrebissa. Ehdin kuitenkin illaksi mediatunnille, jonka aikana pääsimme jälleen harjoittelemaan kuvaamista tanssitreeneissä. Pakettiauton ajaminen Zagrebin keskustassa oli mielenkiintoista, mutta kaikki meni hyvin. Ajokokemus sen kuin vain kasvaa! Samalla reissulla kävimme ostoksilla Arena-kauppakeskuksessa, mistä lopulta saimme Taijan kanssa talvitakit.

Sairaala jossa kävimme. Oli mielenkiintoista nähdä vilaus tästä osasta kulttuuria.

Zagrebin katuja

Bubble teetä Arena-kauppakeskuksessa :)


Eräässä vaatekaupassa oli Angry birds -peli!

Torstaina pidimme nuortenillan teemalla "Sitä hyvää, mitä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä toteutan (Room. 7:19)." Keskustelimme muun muassa tilanteista, joissa olisimme voineet auttaa tai tehdä hyvää, mutta emme ole tehneet niin. Mainituista esimerkkitilanteista pyysimme valitsemaan yhden, josta sai tehdä joko näytelmän, räpin, runon tai jonkin muun, jonka avulla esittää kyseinen tilanne. Neno innostui räpin tekemisestä ja me muut (minä, Taija ja kaksi nuorta) teimme pienen esityksen nuorista, joista toinen ei auttanut äitiä tiskien kanssa ja toinen auttoi. Meillä oli hauskaa niin tekiessä kuin tuotoksiamme esitellessä. :) Ilta venyi vähän, mutta mielenkiintoisessa keskustelussa ei katsota kelloa.

Perjantaina saimme käydä Elinan kanssa kotikäynnillä erään naisen luona hoitokodissa ja illalla portugalin tunnin tuli meille pitämään Diegon sijasta Camila. Opiskelimme ruumiinosia muun muassa "pää, olkapää, peppu" -laulua muistuttavan portugalilaisen laulun avulla. Illalla saimme jutella poikaystäväni kanssa kuulumisia, mikä oli tottakai mukavaa. :)

Bob Zoom - Cabeça, ombro, joelho e pé

Kaunis sää?

Kirkkosalin rikkinäiset lamput saivat lähteä

Nuortenillan suunnittelua ulkona lämpimässä jäätelön kanssa :)

Shoppailun tulos
Tarkistettiin mitä välineitä tarvitsi hankkia maalausta varten
Lauantain lastenkerhon pitivät tällä kertaa Elina ja Camila, samaan aikaan kun minä ja Taija vielä teimme viimeisiä valmisteluita Toholammin porukkaa varten. Minun piti lähteä toisella autolla hakemaan heitä lentokentältä Elinan kanssa, minkä aikana Taija valmisti meille lounaan. Illalla oli jälleen nuortenilta, jonne myös suomalaiset nuoret pääsivät osallistumaan.

Sunnuntaina Taijan vanhemmat saapuivat Kutinaan. Toholampilaisten valmistaman lounaan jälkeen lähdimme kävellen näyttämään Kutinaa. Matkalla vaihdoimme muutaman sanan erään mukavan vanhemman herrasmiehen kanssa. Jonkin ajan kuluttua minä palasin kirkolle, koska minun piti jälleen lähteä hakemaan mummoja kirkkoon. Taija jatkoi vielä kiertelyä jonkin verran vanhempiensa kanssa. Illan päätteeksi meidän oli pakko tutustuttaa heidät King's pubiin. Seuraavana päivänä meitä odotti matka rannikolle Crikvenicaan raamattuleirille, siksi menimme suht ajoissa nukkumaan.



Tässä suunnassa on keskusta.

Kotikatumme ja -kirkko tuolla oikealla :)

Suomalainen teologiopiskelija pääsi saarnavuoroon, tulkki vieressään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti